Video
June 2, 2022

Virkplan gør Business Intelligence tilgængelig for alle

Virkplan ApS er en virksomhed baseret i Aarhus, der på kun 5 år har gjort sig bemærket på markedet for Business Intelligence. Virksomheden tilbyder skræddersyede Business Intelligence løsninger på abonnement, der giver små og mellemstore virksomheder adgang til de store fordele ved digitalisering og vækst. Virkplan har udviklet en platform, der integrerer alle de data, virksomhederne måtte have i forskellige systemer, og giver dem et opdateret dataoverblik 24/7.

Elektronikfokus har skrevet om Virkplans Business Intelligence platform – og hvordan den gør BI muligt for alle:

Virkplan ApS har til huse i Aarhus og har på sine kun 5 år allerede sat et markant aftryk på markedet for Business Intelligence. Virksomheden tilbyder Business Intelligence på abonnement, og det giver store muligheder for særligt de små og mellemstore virksomheder.

– Vi ønsker, at alle typer af virksomheder skal have mulighed for at få de store fordele, der ligger i Business Intelligence. Mange virksomheder holder sig tilbage, specielt i SMV-segmentet, fordi det virker komplekst, tungt og dyrt. Men sådan behøver det ikke at være. Vi har udviklet et tilbud til markedet, som hedder Virkplan Forretningsplatform, hvor virksomhederne kan få en Business Intelligence løsning på abonnement. Vel at mærke en 100% skræddersyet løsning, hvor return on investment er på kun 2-3 måneder.

Der ligger store muligheder for digitalisering og vækst i Business Intelligence. Derfor er det attraktivt for virksomhederne. Virkplan har over en årrække bygget Virkplan Forretningsplatform, hvor alle de data, virksomhederne måtte have i forskellige systemer, kan integreres. På den måde får virksomhederne overblik over deres data, og de kan langt lettere træffe kvalificerede beslutninger.

– Digitalisering en stor udfordring for mange mindre og mellemstore virksomheder. De har nogle manuelle processer, som er tidskrævende, og som mange gange er årsagen til, at de ikke er konkurrencedygtige. Det har vi derfor gjort noget ved. Samtidig får de et dataoverblik, der er opdateret 24/7, hvor de typisk er vant til at skulle vente på tal til månedsafslutningen, fortæller Peter Jul Jakobsen.

Når en virksomhed ønsker en Business Intelligence løsning hos Virkplan, starter det med en kortlægning af  de nuværende arbejdsprocesser afhængigt af, hvad løsningen skal indeholde. Er det udelukkende økonomiske nøgletal hentes tallene fra økonomisystemet, men indeholder løsningen et ønske om at kunne se, hvilke produkter, der tjenes mest på, hvor stor omsætningshastigheden er på varelageret eller andet, kortlægges procedurerne først og Virkplans konsulentafdeling rådgiver og sparrer med virksomheden.

– Det resulterer næsten altid i en optimering og digitalisering af processer, som kommer virksomheden tilgode oveni Business Intelligence løsningen, og vi anvendes ofte som sparringspartnere for virksomhederne ift. digitalisering og processer fremadrettet, forklarer Peter Jul Jakobsen.

Virkplan ApS blev etableret i Aarhus af Peter Jul Jakobsen og Roberto S. Bentsen i april 2017. De har begge en tung baggrund fra forsyningsbranchen, som de begge har været med til at liberalisere. En af de første kunder, som Virkplan fik var Securitas og de er stadig kunde. I 2018 blev den første medarbejder ansat og i 2020 flyttede Virkplan til større lokaler i Aarhus. I 2022 fik virksomheden en ny partner ind – Heine Skov Kristensen, og nu 5 år efter er de 11 mand. Der er kunder som Ewii, Nize Equipment, Securitas, Damgaard Metal og mange flere. Fælles for alle kunder er, at de er blevet datadrevne, og har adgang til opdaterede data 24/7.