Video
December 19, 2023

Virkplan erstatter julegaver med ”Bryd ensomheden”

Virkplan har valgt at donere penge til foreningen ”Bryd ensomheden i Aarhus” i stedet for at give julegaver i år. Donationen dækker et års forbrug af overskudsmad fra Fødevarebanken til foreningens medlemmer.

Bryd ensomheden er en forening for udsatte borgere med baggrund i ikke-vestlige lande, primært Mellemøsten. Foreningen ønsker at bryde ensomheden og give medlemmerne et fællesskab og oplevelser, som de ellers ikke har mulighed for at få. Der arrangeres udflugter, foredrag og møder i kirker og kulturinstitutioner, og medlemmerne inviteres til arrangementer, som de kan være fælles om, og som giver dem indsigt i det danske samfund., Møllevangskirken i Aarhus har valgt at stillelokaler til rådighed for foreningen og ønsker at skabe et bånd imellem foreningens medlemmer og menigheden.

 

Gratis mad i et år

Med Virkplans donation kan Bryd ensomhedens ca. 50 medlemmer få gratis overskudsmad fra Fødevarebanken i et år. Møllevangskirken stiller frysere til rådighed, så de får mest muligt ud af maden.

 

Manilla Kyriagos, som er stifter af Bryd ensomheden udtaler: ”Jeg startede Bryd ensomheden for 3 år siden og allerede den første dag, var der 25, der mødte op. Siden er det blevet til ca. 50, som både omfatter flygtninge og mennesker, der har været i Danmark i mange år, men som ikke er blevet integreret og ikke har lært sproget. Via Bryd ensomheden kommer de ud af deres hjem og møder andre, de lærer det danske sprog at kende hen ad vejen, og de føler, at de hører til. Donationen fra Virkplan gør en kæmpe forskel og gør, at vores medlemmer kan få overskudsmad fra Fødevarebanken i et helt år og mødes omkring det. Jeg er dybt taknemmeligfor donationen. Den skaber så meget livsglæde.”

 

Ensomhedet samfundsproblem

Virkplan har valgt at støtte projektet, fordi budskabet og formålet ligger i god tråd med julens budskab. At sidde i et fremmed land i en anden kultur, kan let føre til ensomhed. At foreningen derudover arbejder med måltids fællesskaber er bare et stort ekstra plus. Ensomhed er et stigende problem i vores samfund, både blandt ældre, unge og mennesker fra andre kulturer. Hvis vi ikke gør noget ved det, vil det uden tvivl få en skadelig virkning på vores samfund, og det er uanset, om viser på de psykiske eller fysiske lidelser.