Nu kan vi bruge vores data som et ledelsesværktøj
Apr 16, 2023

Nu kan vi bruge vores data som et ledelsesværktøj

“En af de ting jeg synes er helt enestående er, at vi nu deler data og setup med vores kunder. Dermed får de 100% transparens i hvad de får fra os”

Om Virksomheden

Securitas er en global sikkerhedsvirksomhed, der tilbyder en bred vifte af sikkerhedsrelaterede services til private og offentlige kunder over hele verden. Securitas' services omfatter bl.a. vagt- og sikkerhedstjenester, teknisk sikkerhed, adgangskontrol, brand- og røgalarm, videoovervågning og alarmcentralovervågning. Virksomheden tilbyder også specialiserede løsninger til specifikke brancher og sektorer, såsom flysikkerhed, detailhandel, olie og gas, sundhedssektoren og finansielle institutioner.

Vores samarbejde med Virkplan og produktet Virkplan BI begyndte med et konkret behov for at optimere kvalitetssikringen og målstyringen i forbindelse med levering af serviceydelser til en konkret kunde. Hos Securitas havde vi behov for at kunne følge vores servicelevering fra dag til dag, og det kan vi nu, efter vi har implementeret Virkplan BI.

Øjeblikkelig indsigt i data

Vi havde allerede alle de data, vi skulle bruge for at følge vores levering. Vores udfordring var, at vi først fik adgang til de relevante data med op til halvanden måneds forsinkelse, når data var behandlet og blev leveret som en statusrapport. Hvis der var uregelmæssigheder i forhold til vores aftale med kunden, så havde vi ikke mulighed for at tilpasse vores indsats, mens det var aktuelt. Med PilotBI får vi indsigt i vores leverance fra dag til dag, så vi hele tiden kan tilpasse vores indsats og løse eventuelle udfordringer med det samme.

100% transparens med kunden

En af de ting, som jeg synes er helt enestående er, at vi nu deler data med vores kunde, og vores setup med kunden er derfor 100% transparent. Vi og kunden har nu adgang til præcis de samme data på samme tid, og vi har fået et bedre overblik, end nogen af os kunne have fået hver for sig. PilotBI kræver ikke, at vi integrerer forskellige IT-systemer. Der er alene tale om en udveksling af data, så det har været meget nemmere og langt billigere at implementere, end hvis vi skulle have udviklet et decideret IT-system.

“En af de ting jeg synes er helt enestående er, at vi nu deler data og setup med vores kunder. Dermed får de 100% transparens i hvad de får fra os”
Kim Høyberg Andersen, Kommerciel Direktør/COO, Securitas

Ud fra et teknisk synspunkt er Virkplan BI i bund og grund et meget simpelt setup. Det, der var den væsentligste del af opgaven, var at finde frem til, hvilke data der er de væsentligste, og som giver den rette indsigt i forhold til vores mål og leverancen. Her var Virkplan en professionel og strategisk kompetent samarbejdspartner.

Professionel sparring

Virkplan var lynhurtige til at sætte sig ind i sagen på trods af, at kompleksitetsniveaet er relativt højt, og de har drevet processen meget professionelt. Det har været en helt igennem positiv oplevelse hele vejen rundt om bordet. Vi har både fået sparring på vores udvalgte KPI’er, og er blevet udfordret der, hvor Virkplan mente, at vi kunne gøre det bedre.

Sparringen fra Virkplan og implementeringen af Virkplan BI betyder, at vi nu kan bruge vores data som et ledelsesværktøj – både i forhold til målstyring fra dag til dag og i forhold til at følge en udvikling over en periode.

Jeg vil absolut anbefale andre at samarbejde med Virkplan. Det projekt, vi har gennemført sammen med dem, er blevet en stor succes, og vi er allerede i gang med de to næste projekter, hvoraf det ene er et rent internt projekt, som vil gøre det muligt for os at følge udviklingen i vores organisation.